Receptek

Görögország, nyaralás, kávé ...

Ha Görögországra gondolok, rögtön eszembe jut az a "mennyei jegeskávé". Legyen szó a Frappé, Freddo Espresso, Freddo Cappucino vagy akár a Flat White-ról – mind fantasztikus hűsítők a forró nyári napokon. Jó pár utazásomba került, mire megismertem a legismertebb jegeskávé fajtákat és megtanultam otthon is elkészíteni őket. Mielőtt azonban neki látnánk a jegeskávé készítésének, megosztok egy kis érdekességet a görög jegeskávé történetéről.

Legfinomabb jegeskávé

Nem igazán szoktam aprósüteményekkel bíbelődni, de most rákényszerültem. A kisfiam teljesen rácuppant a piskótára és hát, ami itthon volt egyszer csak mind elfogyott. Minden nap odarángat a piskóta rejtekhelyére, jelezve, hogy neki piskóta kell, hiába dugom el mindig máshová, észreveszi, hogy honnan szedem elő és másnap már onnan kéri.

A tökéletes Cappuccino muffin

Szerintem nincs ember a földön, aki ne szeretné a muffint. Ráadásul ez a Cappuccino muffin nagyon egyszerű, gyors és mutatós kis süti. Ezzel garantáltan mindig sikerélményed lesz.
A tésztája könnyű és omlós, a kávé és a csoki darabok mennyisége pontosan el lett találva, így a muffin ízkombinációja teljesen tökéletes.
Próbáld ki, garantálom, hogy nem fogsz csalódni, ráadásul a kávéd mellé lesz egy szuper kis nassolnivalód.

A legfinomabb kávés csokitorta

Gyorsan eltelt a karácsony, a sütik is gyorsan elfogytak, csupán a mézeskalácsból van még pár darab. De ma van szilveszter és ugye ez a nap sem múlhat el szuper desszert nélkül, így hát el is készítettem a világ legfinomabb csupa csoki tortáját és, hogy a kávé se maradjon el, így abból is került bele egy kevés.

Nagyon szeretem ezt a receptet és sajnálom, hogy csak most osztom meg Veletek, remélem, hogy még belefér a mai napotokba egy tortasütés. Ha most nem tudjátok elkészíteni, akkor sincs semmi veszve, hiszen egy szuper csoki torta recept mindig jól jöhet, pláne, ha nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. De vigyázzatok, mert egy szelet is nagyon ütős, annyira édes és finom és csokis és mennyei.

Nyugodtan fogjatok hozzá, szerintem ezt nem lehet elrontani, ráadásul hamar el is készül.

Ezt imádni fogod...

Ha szereted a pörkölt dió és a kávé keverékét, akkor ezt a mennyei pitét imádni fogod, ráadásul még egy kis naranccsal is megbolondítottuk, hogy az összhatás tényleg zseniális legyen.

Így az ünnepek előtt szeretek kipróbálni új sütiket és szerencsémre ez a recept pont szembejött velem. Igaz, hogy nem cukormentes, de így karácsonykor én is „bűnözhetek” egy kicsit.

Az elkészítés nagyon egyszerű és elronthatatlan, a végeredmény pedig magáért beszél. Nálam dobogós helyre került ez a recept. Ha még nem tudod, hogy mit süss és a kávéimádók táborát erősíted, akkor próbáld ki bátran.

 

 A kávéra akkor szoktam rá igazán, amikor kiderült, hogy inzulin rezisztens vagyok. Nagyon édesszájú voltam mindig is, minden nap fogyasztottam egy kis édességet és el sem tudtam képzelni, hogy mi lesz velem, ha az édességről le kell mondanom. Így az édesség utáni vágyat az elején kávéval pótoltam.  Igyekeztem ízesíteni, megtalálni a kávéban az élvezetet,a "gyorsan lehörpintés" helyett. Ízesítettem fahéjjal, tejjel, csináltam cappucinot, cafe lattet, amit megszórtam kakaóval, kardamommal vagy fahéjjal. Így próbáltam a kávéra fókuszálni, lassan inni és élvezni az ízeket. Most már saját magamnak készítem az édességeket, amiket eritrittel édesítek. Ma a kettő kombinációjából született ez a nagyon szuper ultra csokis kávés torta.