Blog

Készíts házi piskótát a kávéd mellé

Nem igazán szoktam aprósüteményekkel bíbelődni, de most rákényszerültem. A kisfiam teljesen rácuppant a piskótára és hát, ami itthon volt egyszer csak mind elfogyott. Minden nap odarángat a piskóta rejtekhelyére, jelezve, hogy neki piskóta kell, hiába dugom el mindig máshová, észreveszi, hogy honnan szedem elő és másnap már onnan kéri.

A kijárási korlátozás miatt nem igazán járunk boltba, kerek kis piskótát nem is lehet akárhol venni, a hosszúkás verziót meg nem szívesen adom neki, hisz az még plusz cukorral is meg van szórva.

Muszáj voltam recept után nézni, mert tudtam, hogy keresni fogja. Azt hittem bonyolult lesz, de nagyon gyorsan, egyszerűen, mindössze 3 összetevőből elkészítettem életem első, mondhatni tökéletes piskótáját – pont olyan, mint a bolti.

És a lényeg, hogy így már nem kell csak a gyerkőcnek félretenni, mi is belemártogathatjuk a napi kávénkba.

Szóval, akár van gyereketek, akár nincs, készítsétek el, mert kávé mellé tökéletes nassolnivaló.

Hozzávalók:

100 g cukor

120 g liszt

4 db tojás

A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját 70 g cukorral, a fehérjét pedig a maradék 30 g cukorral habosra keverjük. A tojássárgája habjához hozzáadjuk a fehérje felvert habját, majd gyengéden fakanállal belekeverjük a lisztet. Óvatosan a szélétől a közepe felé haladva keverjük a masszát, hogy a fehérjehab ne törjön össze.

Jöhet a formázás - nyomózsákba, vagy egy zacskóba, aminek a sarkát kilyukasztjuk, beletöltjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk a piskótánkat. A recept szerint a tetejét megszórhatjuk porcukorral, én ezt elhagytam, így is nagyon édes.

Légkeveréses sütőben 160 fokon, alsó és felső sütésen pedig 180 fokon süssük körülbelül 10-15 percig.

Én most a Mövenpick Espresso kávéba mártogatom, igazán nagyon finom. Remélem, hogy Nektek is fog ízleni.