Szerintem nincs ember a földön, aki ne szeretné a muffint. Ráadásul ez a Cappuccino muffin nagyon egyszerű, gyors és mutatós kis süti. Ezzel garantáltan mindig sikerélményed lesz.
A tésztája könnyű és omlós, a kávé és a csoki darabok mennyisége pontosan el lett találva, így a muffin ízkombinációja teljesen tökéletes.
Próbáld ki, garantálom, hogy nem fogsz csalódni, ráadásul a kávéd mellé lesz egy szuper kis nassolnivalód.
Hozzávalók:
-280 g finom liszt
-2 teáskanál sütőpor
-1 teáskanál só
-1 teáskanál őrölt fahéj
-180 ml forró víz
-2 evőkanál eszpresszó kávé nagyon finomra darálva vagy instant kávé
-60 ml tej
-2 tojás
-200 g cukor
-180 ml étolaj
-1 nagy tábla csoki apró darabokra vágva
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy közepes edényben keverjük össze a lisztet, sütőport, sót és a fahéjat, majd tegyük félre.
Egy kis tálban öntsük a forró vizet a kávéra, keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejet. Ezután ezt is tegyük félre.
Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a tojást a cukorral és az olajjal. Adjuk hozzá a kávékeveréket, figyeljünk, hogy túl sok kávézacc ne kerüljön bele (ha egy kevés belefolyik az nem baj, sőt, így még jobban fel is dobja a muffint). Végül lassan adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük egyneművé. Adjuk hozzá a csokidarabokat majd keverjük jól el a tésztában.
A muffin formánkat béleljük ki papírkosárkákkal, mindegyiket töltsük meg a krémmel. Toljuk be a sütőbe és 17-20 percig süssük, amíg szépen meg nem nőnek. Természetesen kávéval tálaljuk.