Receptek

A tökéletes Cappuccino muffin

A tökéletes Cappuccino muffin

Szerintem nincs ember a földön, aki ne szeretné a muffint. Ráadásul ez a Cappuccino muffin nagyon egyszerű, gyors és mutatós kis süti. Ezzel garantáltan mindig sikerélményed lesz.
A tésztája könnyű és omlós, a kávé és a csoki darabok mennyisége pontosan el lett találva, így a muffin ízkombinációja teljesen tökéletes.
Próbáld ki, garantálom, hogy nem fogsz csalódni, ráadásul a kávéd mellé lesz egy szuper kis nassolnivalód.

Hozzávalók:

-280 g finom liszt

-2 teáskanál sütőpor

-1 teáskanál só

-1 teáskanál őrölt fahéj

-180 ml forró víz

-2 evőkanál eszpresszó kávé nagyon finomra darálva vagy instant kávé

-60 ml tej

-2 tojás

-200 g cukor

-180 ml étolaj

-1 nagy tábla csoki apró darabokra vágva

 Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Egy közepes edényben keverjük össze a lisztet, sütőport, sót és a fahéjat, majd tegyük félre.

Egy kis tálban öntsük a forró vizet a kávéra, keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejet. Ezután ezt is tegyük félre.

Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a tojást a cukorral és az olajjal. Adjuk hozzá a kávékeveréket, figyeljünk, hogy túl sok kávézacc ne kerüljön bele (ha egy kevés belefolyik az nem baj, sőt, így még jobban fel is dobja a muffint). Végül lassan adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük egyneművé. Adjuk hozzá a csokidarabokat majd keverjük jól el a tésztában.

A muffin formánkat béleljük ki papírkosárkákkal, mindegyiket töltsük meg a krémmel. Toljuk be a sütőbe és 17-20 percig süssük, amíg szépen meg nem nőnek. Természetesen kávéval tálaljuk.