Receptek

Isteni kávés csokitorta

 A kávéra akkor szoktam rá igazán, amikor kiderült, hogy inzulin rezisztens vagyok. Nagyon édesszájú voltam mindig is, minden nap fogyasztottam egy kis édességet és el sem tudtam képzelni, hogy mi lesz velem, ha az édességről le kell mondanom. Így az édesség utáni vágyat az elején kávéval pótoltam.  Igyekeztem ízesíteni, megtalálni a kávéban az élvezetet,a "gyorsan lehörpintés" helyett. Ízesítettem fahéjjal, tejjel, csináltam cappucinot, cafe lattet, amit megszórtam kakaóval, kardamommal vagy fahéjjal. Így próbáltam a kávéra fókuszálni, lassan inni és élvezni az ízeket. Most már saját magamnak készítem az édességeket, amiket eritrittel édesítek. Ma a kettő kombinációjából született ez a nagyon szuper ultra csokis kávés torta.

Nagyon egyszerű, gyors és még liszt sincs benne. Igazi koffeinbomba, ami napokkal később sem szárad ki.

A receptet itt találjátok:

Hozzávalók:

250 g vaj, 250 g étcsokoládé (jó minőségű 70%-os csoki), 100 ml erős presszó kávé, 4 db tojás, 150 g cukor (én eritritet használtam), 1 tk vaníliás cukor, csipet só

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175-180 C-ra, majd vajazzunk ki egy 25 cm-es tortaformát. A csokit olvasszuk fel a vajjal, majd ha elolvadt beletehetjük a presszó kávét.

A tojásokat keverjük habosra a cukrokkal. Ezután belekeverhetjük a csokoládét a tojásos keverékbe, de figyeljünk, nehogy a csoki még forró legyen. Keverjük jól össze a masszát, szórjuk meg egy csipet sóval. Öntsük a krémet a tortaformába és süssük körülbelül 40-45 percig. Tálalhatjuk tejszínhabbal, lekvárral vagy porcukorral.