Receptek

A legfinomabb kávés csokitorta

A legfinomabb kávés csokitorta

Gyorsan eltelt a karácsony, a sütik is gyorsan elfogytak, csupán a mézeskalácsból van még pár darab. De ma van szilveszter és ugye ez a nap sem múlhat el szuper desszert nélkül, így hát el is készítettem a világ legfinomabb csupa csoki tortáját és, hogy a kávé se maradjon el, így abból is került bele egy kevés.

Nagyon szeretem ezt a receptet és sajnálom, hogy csak most osztom meg Veletek, remélem, hogy még belefér a mai napotokba egy tortasütés. Ha most nem tudjátok elkészíteni, akkor sincs semmi veszve, hiszen egy szuper csoki torta recept mindig jól jöhet, pláne, ha nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. De vigyázzatok, mert egy szelet is nagyon ütős, annyira édes és finom és csokis és mennyei.

Nyugodtan fogjatok hozzá, szerintem ezt nem lehet elrontani, ráadásul hamar el is készül.

Íme a hozzávalók:

Csokikrém:

-150 g vaj

-200 ml tejszín

-400 g jó minőségű étcsokoládé

Tészta:

-150 g puha vaj

-20 g vaníliás cukor

-250 g kristálycukor

-3 db tojás

-100 ml tejföl

-200 g liszt

-100 g kakaópor

-1 tk szódabikarbóna

-1 tk sütőpor

-fél tk só

-150 ml tej

-100 ml már langyos presszó kávé

Krém elkészítése:

Először fogjunk neki a csokikrémnek. Vízgőz fölött felolsvasszuk a csokoládét, vajat és a tejszínt. Közben kavargatjuk, amíg sima egynemű krémet nem kapunk. Majd kihűtjük annyira, hogy a krém dermedtebb, szépen kenhető lesz.

A piskóta tészta elkészítése:

A puha vajat a vaníliás cukorral, kristálycukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és összedolgozzuk. Majd hozzátesszük a tejfölt, lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát, sót és alacsony fokozaton kikeverjük a robotgéppel. Apránként hozzáadhatjuk a tejet, kávét, majd közepes fokozaton keverjük simára. Ha ezzel meg vagyunk, akkor sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, csinálhatunk 2 lapot, ha van 2 egyforma formánk. Ebben az esetben 25 percig sütjük 180 fokon légkeveréses programmal. Nekem csak egy formám volt, így egyszerre beletettem az egész tésztát és 40 percig sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, hogy jól átsült-e. Ha már kihűlt a tészta is és a krém is, akkor állítsuk össze a tortát. Ha púpos a teteje, nekem az volt, ne essünk kétségbe, szépen vágjuk le vízszintesre a tetejét. Ha csak 1 formában sütötted a tésztát, akkor vágjuk ketté. Kenjük meg krémmel az egyik lapot tegyük a tetejére a másikat, majd azt is szépen kenjük meg a krémmel. Én nem díszítettem semmivel, szerintem így volt tökéletes.