Mikor a munkába vezető úton magaddal viszed a hordozható poharadban a napi kávédat, valószínűleg nem is sejted mennyire nem mindegy, hogy milyen anyagból van a bögréd.
A hordozható poharak lehetnek rozsdamentes acélból, műanyagból vagy pedig kerámiából és mindegyik másképp befolyásolja a kávéd ízét.
A műanyag magába szívja az ízeket
Egy idő után a műanyag pohár elnyeli az illatokat és az ízeket. Próbáld ki és győződj meg róla magad. Ha elfogyasztottad a kávédat a műanyag pohárból, mosd ki és töltsd fel teával. Több, mint valószínű, hogy a tea kortyolgatása közben még mindig fogod érezni a kávé ízét. Természetesen, ha csak kávé hordozására használod a poharadat, akkor ez nem lesz annyira észrevehető.
A rozsdamentes acél néha hatással van a kávé ízére
Az acél bögre nem szívja magába a kávé ízét, azonban új ízeket adhat a kávénak. Nem tudni pontosan, hogy ennek mi az oka, lehet a rossz minőség is vagy a kávé különböző vegyületeinek reakciója a fémmel.
A kerámia semleges
Ebből a szempontból a kerámia a legjobb választás, nem ad új ízt a kávéhoz, így a kávét teljes minőségében tudod élvezni.
A legideálisabb a duplafalú kerámia vagy rozsdamentes acéltermosz, hiszen ezek melegen vagy akár hidegen tartják a kedvenc italunkat.
Te milyen pohárból iszod a frissítő reggeli kávédat?
(forrás:https://driftaway.coffee/)