Blog

Nem mindegy, milyen hordozható kávés pohárból isszuk a kávét

Mikor a munkába vezető úton magaddal viszed a hordozható poharadban a napi kávédat, valószínűleg nem is sejted mennyire nem mindegy, hogy milyen anyagból van a bögréd.

A hordozható poharak lehetnek rozsdamentes acélból, műanyagból vagy pedig kerámiából és mindegyik  másképp befolyásolja a kávéd ízét.

A műanyag magába szívja az ízeket

Egy idő után a műanyag pohár elnyeli az illatokat és az ízeket. Próbáld ki és győződj meg róla magad. Ha elfogyasztottad a kávédat a műanyag pohárból, mosd ki és töltsd fel teával. Több, mint valószínű, hogy a tea kortyolgatása közben még mindig fogod érezni a kávé ízét. Természetesen, ha csak kávé hordozására használod a poharadat, akkor ez nem lesz annyira észrevehető.

A rozsdamentes acél néha hatással van a kávé ízére

Az acél bögre nem szívja magába a kávé ízét, azonban új ízeket adhat a kávénak. Nem tudni pontosan, hogy ennek mi az oka,  lehet a rossz minőség is  vagy a kávé különböző vegyületeinek reakciója a fémmel.

A kerámia semleges

Ebből a szempontból a kerámia a legjobb választás, nem ad új ízt a kávéhoz, így a kávét teljes minőségében tudod élvezni.

A legideálisabb a duplafalú kerámia vagy rozsdamentes acéltermosz, hiszen ezek melegen vagy akár hidegen tartják a kedvenc italunkat.

Te milyen pohárból iszod  a frissítő reggeli kávédat?

(forrás:https://driftaway.coffee/)