Blog

Hogyan legyen mindig friss a kávénk

Hogyan legyen mindig friss a kávénk

Avagy hogyan tároljuk a kávét a legoptimálisabban. Ahhoz, hogy minél frissebb kávét igyunk a szemes kávét kellene előnyben részesítenünk, mert ezek hetekig frissek maradhatnak., Frissen őröljük a kávét és csak annyit, amennyire éppen szükségünk van. Egy kávéőrlő nem egy nagy invesztíció, így a kávé imádóknak mindenképpen megéri egyet beszerezni.

Legjobb, ha mindig kisebb kiszerelésben vásárolunk, hiszen így hamarább elfogyasztjuk és mindig friss kávét ihatunk. Száraz helyen, fénytől védve, légmentesen záródó csomagolásban tároljuk a kávészemeket.  Ha a csomagolást nem lehet légmentesen zárni, akkor rakjuk  a tasakot műanyag zárható dobozba.

Sokszor hallottam, hogy a hűtőben tárolják a kávét, ám ez nem helyes, ha sokáig akarjuk tartósítani, akkor már inkább a fagyasztóba rakjuk és mindig csak annyit olvasszunk ki, amennyire éppen szükségünk van. A már kiolvasztott kávészemeket nem szabad újra lefagyasztani.

A friss kávé habos, szinte pezsegnek a buborékok/habok az elején, ez az eredménye annak, hogy a friss kávéban található szén-dioxid reakcióba lép a vízzel.

Az alábbi képen egy friss kávét láthattok.

A nem friss, állott kávé fakó, nem annyira habos, mert kevés benne a szén-dioxid, ráadásul az íze is savas.

(forrás: Anette Moldvaer-Kávé szenvedély)