Blog

A tökéletes kávé kiválasztása

Jó minőségű kávét szaküzletekben vagy online shopokban is lehet vásárolni. Manapság már nagyon sok minőségi kávé közül választhatunk és emiatt néha nehéz a dolgunk. Nem egyszerű eligazodni a leírások között. Vásárlás előtt érdemes megnézni mi van feltüntetve a csomagoláson, és egy kicsit utána nézni a gyártónak, forgalmazónak. Mindenképp kísérletezni kell, míg meg nem találjunk a számunkra legfinomabb kávét. Mindannyian mások vagyunk, így mindenkinek más és más kávé nyeri el a tetszését, hagyatkozzunk tehát nyugodtan az ízlelőbimbóinkra, ám néhány dologra nem árt odafigyelni.

A kávé simítózáras csomagolásban őrzi meg legtovább a frissességét, aromáját. Ugyanis a fény, a hő, a pára és az oxigén mind befolyásolják a kávé frissességét, minőségét.

Minél kisebb kiszerelésű kávét veszünk, annál frissebb kávét ihatunk. Olcsó húsnak híg a leve, szokták mondani, ugyanez igaz a kávékra is, a nagyon olcsó kávék több, mint valószínű hogy rossz minőségűek. Ugyanakkor vannak olyan kávék is, amik drágák és nem jó minőségűek, a magas árakat csupán csak a jól eltalált marketingfogások miatt tudják tartani.

Szemes kávéból, amit otthon őrölünk készíthetjük a legfrissebb kávét, így ezt is érdemes a vásárlásnál figyelembe venni.

Nektek melyik a kedvenc kávétok?

 (forrás: Anette Moldvaer-Kávé szenvedély)