A hagyományos olasz tésztát kedvelők számára a La Pasta di Camerino termékei mindig tökéletes választás.
A La Pasta di Camerino a Maccario család tulajdonában, üzemeltetésében és fejlesztésében áll. A család elkötelezett a hagyományos tésztareceptek mellett, nagy figyelmet fordítanak a tészták kiváló minőségére és finom ízük megőrzésére. A gyártáshoz mindig friss pasztőrözött tojást használnak 35%-os arányban, és nagyon jó minőségű Grano Duro lisztet, további víz és egyéb alapanyagok hozzáadása nélkül. Lassan, alacsony hőmérsékleten szárítják, hogy elérjék a megfelelő állagot, biztosítva ezzel a tészta kivételes ízét.
A tészta elkészítése során a kreativitásnak nincs határa, bátran készíthetjük tejszínes-gombás szósszal, paradicsom szósszal, illetve különféle pestókkal.
Elkészítésük nagyon egyszerű, egy fazék vízhez adjunk egy kevés olíva olajat és forraljuk fel, majd sózzuk meg a vizet és adjuk hozzá a tésztát, főzzük kb. 5/7 percig, attól függően, hogy az "al dente" (nem puhára) készített tésztát, vagy a lágyabb tésztát részesítjük előnyben.
Táplálkozási adatok 100 grammonként:
Energia - 1614 kj / 382 kcal
Zsírok - 5,1 g
Ebből telített zsírsavak - 1,6 g
Szénhidrát - 67,0 g
Ebből cukrok - 2,5 g
Rostok - 3,9 g
Fehérjék - 15,0 g
Só - 0,16 g