Ez a Caserecci tészta tökéletesen reprezentálja az olasz konyhát finom búza illatával.
A Caserecci egy rövid tészta ívelt szélekkel és egy barázdával a közepén, aminek köszönhetően tökéletesen felfogja a finom szószokat. Minőségi olasz búzából készülnek a legszigorúbb szabályok és hagyományok betartásával. A La Pasta di Camerino a Maccario család tulajdonában, üzemeltetésében és fejlesztésében áll. A család elkötelezett a hagyományos tésztareceptek mellett, nagy figyelmet fordítanak a tészták kiváló minőségére és finom ízük megőrzésére.
A tészta elkészítése során a kreativitásnak nincsenek határai, bátran készíthetjük húsmártással, spárgával vagy akár szardellával. Elkészítésük nagyon egyszerű, egy fazék vízhez adjunk egy kevés olívaolajat és forraljuk fel, majd sózzuk meg a vizet és adjuk hozzá a tésztát, főzzük kb. 12/14 percig, attól függően, hogy az "al dente" (nem puhára) készített tésztát, vagy a lágyabb tésztát részesítjük előnyben.
Táplálkozási adatok 100 grammonként:
Energia - 1534 kj / 362 kcal
Zsírok - 1,9 g
Ebből telített zsírsavak - 0,2 g
Szénhidrát - 72,4 g
Ebből cukrok - 1,1 g
Rostok - 2,5 g
Fehérjék - 12,5 g
Só - 0,01 g