Illy 100% Arabica, őrölt kávé, 250 g

Illy 100% Arabica, őrölt kávé, 250 g
Részletek

Ez az Illy kávé 100% Arabica kávészemekből készül sötét pörköléssel. Az Illy kávék keverékét 3 kontinensen található 9 nemes Arabicája alkotja. Kicsit intenzívebb ízű, mint a normál pörkölésű kávé, koffeintartalma azonban ugyanannyi.
Az Illy alapítója, a magyar származású Illy Ferenc 1933-ban, Triesztbenben alapította meg a cégét Illycaffé néven. Ő volt az, aki először használta a légmentes (vákuum) csomagolást és ezzel a jól működő technológiával elérte, hogy az általa forgalmazott kávék mindig firssek voltak, mintha épp akkor pörkölték volna.
Dobozait szintén nem egyszerűen légmentesen zárta le, hanem nagy nyomás alatt helyettesítette ay oxigént nitrogénnel.
A légmentes (vakuum) csomagolást, Illy Ferenc használta először. Ezzel a speciális technológiával elérte, hogy az általa forgalmazott kávék olyanok voltak, mintha akkor pörkölték volna frissen. Speciális dobozait nem egyszerűen légmentesen zárta le, hanem nagy nyomás alatt az oxigént nitrogénnel helyettesítette. Így a kávék felhasználásig megőrzik a pörköléskori frissességüket és aromájukat.
Illy Ferenc alkotta meg az első automata eszpresszó gépet is. Jelenleg az Illycaffé az egész világon ismert kávémárka. Családi vállalkozás maradt, emblémájuk és kávéscsészéjük a kezdetektől ugyanúgy néz ki, nem változott, ahogyan a minőség sem. Jelenleg unokája, Andrea Illy vezeti a céget.

Adatok
Brand
Illy
Cikkszám
342
Hasonló termékek