100 % Arabica, koffeinmentes kávé, 200 g
A kávé Etiópiáról, Yirgacheffe területéről, a Kaffa tartományból, az erdőben vadon nőtt cserjékről terjedt el az egész világon. A legenda szerint egy Khaldi nevű pásztor észrevette, hogy mikor a bárányai kávébogyókat ettek, éberek lettel és energikusak.Így Khaldi is kipróbálta a kávébogyókat, melynek során "felfedezte" a kávé energetizáló hatását.
A kávé teste közepesen erős, virágos aromájú .
Ízében a gyümölcsös tónusok széles skálája, valamint dió és csokoládé érezhető. Virágos aromája átszűrődik az italba is. Lecsengése édes, enyhén gyümölcsös, az étcsokoládé tónusaival.
Pörkölés árnyalata: Full City
Farm: a környék kistermelői
Feldolgozás: nedves, napon szárítva
Magasság: 1700-1900 m tengerszint feletti magasságban
A kávéból "swiss water" módszerrel vonták ki a koffeint!
Ezt a módszert Svájcban fejlesztették ki és szabadalmaztatták, az eljárás vegyi anyagok nélkül történik!
A folyamat 99,9 % -ban sikeres, de természetesen az ilyen módon koffeinmentesített kávé drágább.
A koffein kivonása két fázisban történik.
1. fázis – Készítenek egy zöld kávé kivonatot, méghozzá úgy, hogy a zöld kávét forró vízbe merítik. A kávéból kioldódik a koffein, de más olyan alkotóelem is, amely a kávé ízét adja. Ezt követően a vizes oldatot aktív szénszűrőn engedik át, amely hatására a koffein eltávozik, de az értékes anyagok (szacharidok, lipidek, proteinek, stb.) megmaradnak.
2. fázis – A zöld kávéból készült oldatba egy újabb adag zöld kávét öntenek. Mivel az oldat az előző fázisnak köszönhetően a koffeinen kívül minden más értékes anyagot tartalmaz, az újabb adag kávéból épp csak a koffeint vonja ki, a többi alkotóelem a kávébabban marad. Ezután az oldatot újra megszűrik egy aktív szénszűrő segítségével, a koffein eltávozik, a folyamatot pedig megismétlik.