A robusta kávécserjéket Tamilnádú térségben termesztik 950-1200 m tengerszint feletti magasságban.
A robustához szokatlan módon a kávécseresznyéket kézzel szüretelik és válogatják, majd nedves módszerrel dolgozzák fel.
A robusta az arabica kávéval ellentétben enyhébb ízű, és a szakemberek által alsóbbrendű, érdektelen kávénak van nyilvánítva. Mi ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy besoroljuk ajánlatunkba az Indiából származó 100% robusta kávét.
Háromszor (!) több koffeint tartalmaz, mint az arabica, ami miatt olyan hatása van, mint egy valódi energiaitalnak.
Szintén alkalmas saját kávékeverékek elkészítésére, amelyeknek a fő alkotórésze az arabica kávé és néhány százaléka (20% az ideális) pedig robusta.
100 % Robuszta
Pörkölés árnyalata: Full City
Csomagolás: 200 g (szemes kávé)