Bialetti

A Bialetti története 1919-ben kezdődött, amikor Alfonso Bialetti Franciaorszában eltöltött munkásévei után Olaszországba visszatérve megalapította a saját fémeszköz és gépipari műhelyét. Egy szép napon, miközben egy mosást végző háziasszonyt figyelt, zseniális ötlete támad. Annak idején az asszonyok hordószerű fémszerkezetben mostak, amelyben az alulról felhevített szappanos víz feláramolva egy csőből szökőkút szerűen áztatta a ruhákat, majd lefolyva újra forrósodott alul. Gyakorlatilag ez a cirkuláló folyamat inspirálta Bialettit a kávéfőző megtervezésére.

Korábban minőségi kávét csakis kávéházakban lehetett inni, viszont a kávéházi kávé magas ára miatt nem mindenki engedhette meg magának. Emiatt lett Bialetti találmánya sikeres, végre lehetővé tette, hogy otthon is olyan kávét készíthessenek, mint a „bárokban”, „kávéházakban”.

Végül Alfonso fia, Renato Bialetti 1964-ben folytatta apja vállalkozását és a Bialettit hamarosan az olasz kávékészítési eszközöket gyártó cégek kiemelkedő szereplőjévé tette.

Hamarosan azonban a Moka Expresst is elkezdték hamisítani a piacon, ezért Renato megterveztette a Bialetti brand védjegyét, hogy jobban megkülönböztethetővé tegye az eredeti terméket. Így lett az Alfonso Bialettit mintázó figura bajusszal, jobb mutatóujját a magasba emelve, miközben épp egy eszpresszót rendelt a Bialetti védjegye.

Nincs ilyen termék.
Keresendő kifejezés
Keresés típusa
ÉS (mindegyik szó szerepel)
VAGY (bármely szó szerepel)
Keresés kategóriában
Összes kategória
Miben keressen
Név
Cikkszám
Rövid leírás a termékről
Termék részletes tulajdonságai
Egyéb választható tulajdonságok
Termék paraméterek
Minimális ár
Ft
Maximális ár
Ft